Core worlds

Bij Core worlds speelt elke speler met hun eigen ruimterijk. Tijdens het spel zullen de spelers planeten veroveren en nieuwe gevechtseenheden en taktieken toevoegen aan hun rijk. Op elke kaart in de rechterbovenhoek staan Empire punten. De speler met de meeste punten in zijn deck op het einde van het spel, is de winnaar.


Dit is een deck-building spel in de stijl van Dominion en Terra Evolution die we eerder al mochten bespreken.
De belangrijkste concepten in dit spel kunnen we als volgt samenvatten:
* Centrale zone: tijdens het spel worden kaarten getrokken van de 5 galactische stapels en open gespeeld in de centrale zone, wat een gemeenschappelijk spelgebied is. Deze kaarten bevatten nieuwe eenheden en taktieken die de spelers kunnen toevoegen aan hun rijk, maar ook planeten die ze kunnen veroveren.
* Rijk: elke speler stelt een rijk voor dat met een thuisplaneet en een start deck start. Een speler zijn rijk bestaat uit al deze kaarten in zijn of haar hand, trekstapel, aflegstapel en het oorlogsgebied.
* Vloot sterkte: elke planeet heeft een vlootsterkte dat de kracht van de ruimteschepen voorstelt die de planeet beschermen tegen aanvallen. Wil je deze planeet aanvallen heb je minstens evenveel kracht nodig als deze vlootsterkte.
* Grond sterkte: Dit stelt de sterkte van de grondtroepen op deze planeet voor. Ook deze moet je overbruggen als je deze wil aanvallen.
* Invasie: Om nieuwe planeten toe te voegen aan je rijk, moet je invasies starten. Dat doe je door genoeg kaarten af te leggen zodanig dat de vlootsterkte of de grondsterkte lager is dan jou sterkte.
* Oorlogszone: elke speler zijn rijk bevat een oorlogszone, een gebied voor elke speler waar de veroverde planeten liggen. De spelers zullen ook in dit gebied hun eenheden in het spel brengen, die ze later kunnen gebruiken om nieuwe planeten te veroveren.

Dit spel werd geschonken door Stronghold Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 60 minutenReacties

Populaire posts