Die ersten Funken

Iedereen kent wel Funkenschlag, of Powergrid, of Hoogspanning, dat al ondertussen 10 jaar (!!) oud is. Bij 2F-Spiele dachten ze eens wat terug in de tijd te gaan, een heeeel stuk terug in de tijd. Om de 10e verjaardag van Funkenschlag te vieren, neemt designer Friedemann Friese ons terug mee tot in de oertijd. Die ersten Funken wil zeggen : de eerste vonken, en duidt op de mens die voor het eerst vuur kon maken.


De eerste vonken speelt veel sneller en directer dan Hoogspanning. Je maakt onmiddellijk deel uit van de aktie. Elke beslissing in elke beurt is van belang, maar dat was ook al zo bij Hoogspanning. Als de hoofdman van je stam, beslis jij over het wel en wee van je mensen gedurende het Stenen Tijdperk. Je moet nieuwe jacht technieken ontwikkelen, kennis vergaren en vuur proberen te controleren. Met behulp van deze technieken, zal je genoeg voedsel kunnen verzamelen om je mensen eten te geven, en hen ver genoeg te laten rondtrekken om nieuwe jachtgebieden te laten ontdekken.

In een eerste spelletje zal je altijd geconfronteerd worden met vele mogelijke beslissingen: welke technologiekaarten leveren je de grootste voordelen op ? Welke jachtgebieden geven je mensen het meeste voedsel ? Probeer je zoveel mogelijk jachtgebieden te veroveren voor je clan als je kan ?
De eerste die zijn stam tot 13 leden kan verhogen, is de winnaar van dit nieuw oud spel.

Die ersten Funken werd geschonken door 2F-spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speeltijd: 60 min.
Te koop bij Spelmagazijn met 10 percent korting voor leden.


Reacties

Populaire posts