Discworld Ankh-Morpork

Discworld is een fantasy strip/boeken reeks van de Engelse auteur Terry Pratchett. Discworld is een platte wereld die steunt op de rug van 4 olifanten, die dan weer zelf op de rug van een enorme schildpad staan.

Het bordspel, van de hand van de welgekende Martin Wallace, bestaat uit een map van verschillende steden die via wegjes en brugjes met mekaar verbonden zijn. In het begin van het spel, krijgt elke speler een karakter, elk met hun eigen opdracht. Het is vooral van belang dat jullie de verschillende opdrachten die er zijn goed kennen, om te voorkomen dat je medespelers met de overwinning gaan lopen. Opdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn: zorg dat er tussen 7 en 9 oproerfiches op het bord liggen, zorg dat je in 5 gebieden de meerderheid hebt, zorg dat je 50 dollar hebt verzameld enz ...

Een spelronde zit heel simpel in mekaar : je speelt gewoon 1 van de 5 handkaarten, en voert uit wat er op de kaart staat. Daarna vul je je hand terug aan tot 5 kaarten.
De akties die mogelijk zijn varieren van het plaatsen van extra mannetjes op de map, verwijderen van mannetjes, gebouwen plaatsen die je dan weer andere voordelen opleveren, een gebeurteniskaart laten uitvoeren, etc ...
Zodra je aan de overwinningsvoorwaarde van je karakterkaart voldoet in het begin van je beurt, ben je gewonnen.

Dit spel speelt verbazend vlot en gemakkelijk, ook al is het een Martin Wallace, waarvan we meer 'ingewikkelde' spellen gewoon zijn. Het spel kan gedaan zijn voor je het beseft, dus houd je tegenspeler goed in het oog.
Volgens ons een spel dat zeker en vast vaak op de tafel zal komen.

Dit spel werd geschonken door Treefrog games en is te spelen vanaf november bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speeltijd: 60 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Designer: Martine Wallace



Reacties

  1. Gisteren zelf voor de eerste keer gespeeld en is heel leuk om te doen. Absoluut niet moeilijk om te spelen en veel interactie tussen de spelers.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts