Mondo

Spelers nemen het niet alleen tegen mekaar op, maar ook tegen de tijd. Bij het spel zit een soort van kookwekker met een erg zenuwslopend tik-geluid. De spelers hebben een dubbelzijdig speelbord voor zich liggen: 1 kant is gemakkelijk, de andere kant is een stuk moeilijker om te spelen.

Bij elke start van de 3 rondes, kiezen alle spelers tegelijkertijd tegels uit de hoop uit die in het midden van de tafel ligt, om aan te puzzelen aan hun wereld. De bedoeling is om gebieden te vormen van hetzelfde type (water, gras, bergen, etc ...) en er moeten zoveel mogelijk dieren op staan om punten te scoren. Een nieuwe tegel moet je plaatsen naast een reeds geplaatste tegel, wat het soms wel wat lastig maakt. Daarnaast moeten de grenzen van de tegels ook kloppen. Je kan een grastegel niet zomaar naast een zeetegel leggen. En er zitten ook nog vulkanen in, al dan niet aktief. Deze zorgen voor de minpunten bij de puntentelling.

Zodra het wekkertje afgaat, moet iedereen stoppen met puzzelen. Kon je eerder al stoppen, mocht je extra punten nemen. Alle foutief aangesloten tegels, lege velden en vulkanen zorgen voor minpunten, terwijl elk gebied dat volledig af is en de dieren voor pluspunten zorgen.

Je kan ook nog met bonussen spelen. Deze bonussen kunnen bijvoorbeeld zijn: wie het grootste bos heeft, of wie 4 bepaalde dieren in een wei krijgt enz ... die spelers krijgen extra punten.

Een leuk tegel-legspelletje als tussendoor. De veelspeler zal hier op zijn honger blijven zitten.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Speeltijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 1 - 4
Te koop bij Spelmagazijn met 10 percent korting voor leden.Reacties

Populaire posts