011

Vrij binaire titel, niet ? In dit spel gaan de spelers op zoek naar een orgel dat verborgen is in de
stad Turijn van een alternatieve 19e eeuw. Daarnaast moeten ze ook 15 bladzijden muziek schrijven en 'the chosen one' zoeken. Zodra deze 3 punten klaar zijn, is het de bedoeling dat men 'the chosen one' naar het orgel brengt om een muziekstuk te laten spelen.

Spelers krijgen hiervoor 11 rondes of 11 uur. Iedere speler krijgt alvast 1 van de 8 karakters, zodat je weet dat die al geen chosen one is. De andere moet je tijdens de rest van het spel proberen te weten te komen.
Het 5e uur zal er iets bijzonder gebeuren: 1 van de spelers raakt bezeten van de geest van Fenrir de wolf.
Vanaf nu zal deze speler proberen te verhinderen dat 'the chosen one' het orgel bereikt om het muziekstuk te spelen. Deze bezeten speler wint indien hij zijn eigen karakter tot bij de chosen one kan brengen nadat hij 12 bladzijden muziek heeft geschreven.

Opvallend aan het spelbord zijn de 3 tandwielen die samen roteren. Zij duiden het soort transport aan dat je mag gebruiken die ronde, hoeveel stappen je mag zetten, en welke aktie je moet uitvoeren.
Daarnaast is er ook nog een tijdsspoor waar iedereen start op 45 minuten. Wil je draaien aan de tandwielen, bewegen in de stad, of bieden voor een startplaats, zal je met minuten moeten bieden. Sta je op 0 minuten, lig je uit het spel.

Indien er 12 rondes voorbij zijn, en er is nog steeds geen winnaar, zal iedereen verliezen.

Dit spel werd geschonken door Scribabs en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Speeltijd : 90-120 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Reacties

Populaire posts