Arriala: Canal de Garonne

In de tijd van Louis XIV stelde Pierre-Paul Riquet, opzichter van het leger en brilliante ingenieur, voor om een kanaalsysteem te bouwen dat gebruik maakt van water dat van de Zwarte Berg komt in het Centrale Massief.
Tussen 1665 en zijn dood in 1680 was Riquet helemaal in de ban van de planning en de bouw van zijn kanaal systeem. Gedeeltes van dit systeem, inclusief het Kanaal van Garonne, bleef onafgewerkt tot de 19e eeuw.
Jij kan nu met Arriala het avontuur van het bouwen van het kanaal tussen Grisolles en Valence d'Agen opnieuw herbeleven.

Elke speler is een ingenieur die hun beste werkers moeten gebruiken om het langste kanaal te bouwen.
Je kan alle werkers bewegen, maar enkel die in jou team zitten leveren punten op als ze delen afbouwen. Het plaatsen van uw werkvolk tijdens het bouwen is cruciaal. Jou doel is om de meeste werkers op een sectie van het kanaal te hebben wanneer dit klaar is. Het is ook mogelijk om secties te vergrendelen om later te wijzigen of door andere secties te vervangen.


Er kunnen ook punten gescoord worden door gebouwen te zetten, maar hiervoor zal je een werker moeten opofferen voor de rest van het spel. Je kan ook je expertise verhogen door wijn te verbouwen, waarvoor deze regio bekend staat.

Dit spel werd geschonken door Ludocom en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal speler: 2 - 4
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts