Tournay

Tournay is een kaartspel van hetzelfde design team dat in 2010 Troyes hebben uitgebracht, met de grafische kunsten van Alexandre Roche. En dat is ook te merken als je de 2 spellen naast mekaar houdt.

In dit spel beheren de spelers een district in de stad tesamen met de 3 klasses van inwoners. De kaarten zijn onderverdeeld in klasses (I tot III) en kleur om zo 9 district stapels te vormen. Bij de start krijgt iedereen 2 inwoners in elke klasse die ze elke beurt gebruiken om 1 van de 5 beschikbare acties uit te voeren, zoals het trekken van kaarten, of de eigenschappen van de gebouwen gebruiken.

De gebouwenkaarten in elke speler zijn of haar district bespaard hen geld, of ze maken efficienter gebruik van de kaartenstapels, of kunnen ze nieuwe inwoners recruiteren.  De karakterkaarten optimalizeren het gebruik van gebouwen indien ze goed geplaatst zijn. Het is aan u om de meest effektieve combinatie van kaarten te maken.

De opgerichte prestige gebouwen leveren je prestige punten op, maar opgelet: uw tegenspelers kunnen ook profiteren van elk prestigegebouw dat jij bouwt.
Er zit ook nog een uitbreiding bij in het basisspel, zo dat de veelspeler hier nog meer plezier aan kan beleven.

Dit spel werd geschonken door Pearl Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 1 uur
Leeftijd : vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts