Defenders of the Realm : Hero expansion set 1, 2 & 3

Een jaartje geleden mochten we jullie Defenders of the Realm van Eagle games voorstellen.
In 1 zin kan je dit spel samenvatten als een soort van Pandemie, maar dan in het fantasy-genre.
Je werkt samen om de 4 generaals te verslaan, voordat 1 van hen het midden van het speelbord bereikt.

Op de spellenbeurs van Essen, mochten we maar liefst 3 uitbreidingen voor dit spel ontvangen.

Hero Expansion 1:
4 nieuwe helden met miniatuur en karakterkaart, samen met 6 nieuwe effecten kaarten en 5 tokens,
is de inhoud van deze eerste expansie.

Captain of the Guard: Dit is een ervaren strijder en kan opdrachten geven (extra acties) aan de andere spelers om tijdens hun beurt uit te voeren.
Assassin: Deze moordenaar kan tevoorschijn komen en plots weer verdwijnen. Zo kan hij stiekem aanvallen uitvoeren op minions en dan snel vluchten naar veiligere oorden.
Chaos Wizard: De tovenaar kan krachtige spreuken uitvoeren, zo krachtig dat hijzelf en de medespelers gewond kunnen geraken.
Adventurer: De avonturier bezit een magisch voorwerp van een vorige queeste, dat een groot voordeel geeft bij het kaartmanagement. Elke keer deze held op een locatie met een schatkist de beurt afsluit, kan deze een kleine queeste vervolledigen.Hero Expansion 2:
Ook hier zitten 4 nieuwe helden in, met miniatuur en karakterkaart, met 6 nieuwe globale effectkaarten.

Healer: De genezer heeft bijzondere magische eigenschappen. Deze held kan actiepunten spenderen aan het genezen van andere helden op dezelfde locatie, inclusief zichzelf genezen. Deze held geneest zelfs automatisch 1 wonde bij alle helden op het einde van de beurt. 
Druid:  Een zeer krachtige held in bosgebieden, en een sterke genezer in besmette landen. Deze held krijgt geen schade in bossen en kan bos schepsels tevoorschijn toveren die de minions aanvallen.
Elf Lord: Deze held kent geheime passages in het bos, waardoor deze vlotjes overal door kan bewegen. Hij heeft kennis van elven magie waardoor hij dobbelstenen opnieuw kan dobbelen
Monk: De monnik is een meester in de martial arts, wat deze in staat maakt om met de staf de minions en generaals er goed van langs te geven. De monnik mag ook 2 queeste kaarten vasthouden.Hero Expansion 3:
Wederom 4 nieuwe helden met miniatuurtjes, karakterkaarten, 6 global effekt kaarten en 3 tokens.

Feline: Feline is half kat en half mens en kan elke hero of generaal schaduwen. De katachtige reflexen en messcherpe klauwen maakt een sterke strijden van haar.
Shaman: De Shamaan is een shape-shifter zoals we die kennen van True Blood. Deze held heeft dodelijke pijlen en kan zich veranderen in een wolf of een beer die dan weer voordelen opleveren qua verplaatsing of tijdens gevechten.
Seeker: De zoeker kan in de toekomst kijken, en weet altijd waar de volgende minion aanval zal gebeuren, en of een generaal gaat bewegen. Daarnaast bezit deze held ook nog over een zwaard en kan hij alle speciale kaarten als gevechtskaarten gebruiken.
Thief: De dief is een meester in het stiekem sluipen achter de vijandelijke linie. Deze kan zodanig de gevechtsplannen uit de generaal zijn hoofdkwartier stelen. Geen grote strijder, maar toch van grote waarde om waardevolle info in te winnen over de Hero kaarten.Defenders of the realm kan je met alle uitbreidingen combineren en mengen naar eigen hartenlust.

Deze uitbreidingen werden geschonken door Eagle games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 4
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Speelduur: 2 uur


Reacties

Populaire posts