Fief

Fief is een spel vol met strategische veroveringen en diplomatiek, die militaire, economische en politieke gevechten simuleren tussen de verschillende mensen van adel in de Middeleeuwen.
Klinkt redelijk zwaar, niet ?

Doel van het spel : wees de speler met het meest krachtige koninkrijk van het land.

Fief speelt men  in een fictief koninkrijk van de Middeleeuwen, waarbij de dorpen verbonden zijn door wegen en elk dorp of stad tot een 'fief' behoort. Elke speler start met een 'lord', een kasteel en enkele legers in 1 van die dorpen.

Op het einde van de ronde dien je te controleren of 1 of meerdere spelers gewonnen hebben, al dan niet door gedeelde overwinningen door allianties of door huwelijken. Winnen op je eentje is erg moeilijk, dus je bent eigenlijk wel verplicht om te onderhandelen met je medespelers. Hiervoor heb je 3 ambassadeurs. Door die in te zetten mag je 3 minuten lang een privé conversatie houden met een tegenpartij. Je hebt er maar 3, dus gebruik ze goed.

Spelers trekken kaarten in hun beurt die allerlei activiteiten met zich meebrengen, zoals het betalen van belastingen. Daarna ontvangen de spelers inkomsten, waar ze weer van alles mee kunnen aankopen zoals gebouwen en legers.

Fief heeft al oudere releases gehad, maar deze herwerkte versie van 2011 ziet er zeer mooi uit, heeft verbeterde regels en nieuw materiaal.

Dit spel werd geschonken door Asyncron Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur : 2 uur
Leeftijd : vanaf 12 jaar






Reacties

Populaire posts