For Fame & Fortune (F3)

De mensen van Black Dove Games zitten vol energie als ze een spel uitleggen aan de bezoekers van Spiel te Essen. Je moet het zeker een keertje meemaken als je op die beurs bent.

For Fame & Fortune, of kortweg F3 is een piepklein kaartspel. Doel is om de beste hand te verkrijgen na een paar rondes van kaarten trekken. Het zijn de spelers die bepalen hoeveel kaarten er getrokken mogen worden, en punten die ze scoren, wat kan leiden tot strategische beslissingen en taktisch spelen.

Spelers beginnen met 10 kaarten en trekken er dan 5 bij. Daarna speel je kaarten of pas je.
Elke gespeelde kaart zal het aantal kaarten dat je mag trekken verminderen. De gespeelde kaarten vormen ook gemeenschappelijke kaarten die de spelers kunnen gebruiken om de beste hand te vormen. Zodra 4 kaarten gespeeld zijn, kunnen de spelers een 5de en finale kaart spelen, of een kaart trekken of wegleggen.
De kaart die weg ging kan gestolen worden door andere spelers, dus iedereen moet goed opletten welke kaart ze wegdoen.
Zodra de 5de kaart gespeeld is, worden de handkaarten vergeleken, en de winnaar scoort punten gebaseerd op allerlei factoren.


Dit spel werd geschonken door de over-enthousiaste Black Dove Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 14 jaar



Reacties

Populaire posts