Juwelenjagd

Een maal per jaar moeten de junior piraten een piraten examen afleggen. Om te slagen moeten ze
het correct eiland vinden, en zo snel mogelijk een piratenschip nemen. Als je de nummers op de dobbelsteen juist optelt en je bent de eerste die het overeenkomend nummer van schatplaatsen op het eiland kan vinden, win je de meest waardevolle juwelen en zal je primus van de klas worden.

Alle spelers proberen tegelijk te slagen voor het examen. De jacht naar juwelen start zodra als de 2 dobbelstenen geworpen zijn. De som van de getallen op deze dobbelstenen vertellen de spelers welk
eiland ze moeten zoeken. Elk eiland bestaat uit 2 delen, waarvan elk deel 0 tot 6 schatplaatsen heeft
aan de onderkant van de tegel. Dat kan je voelen onderaan deze tegel. Alle spelers trachten een eiland te vinden en samen te stellen met hetzelfde aantal schatten als de som van de 2 dobbelstenen.
Spelers mogen niet kijken naar de schatplaatsen, ze moeten het aantal proberen te raden door te voelen.

Als je denkt het juiste eiland gevonden te hebben, graai je snel een schip. Er is altijd 1 schip minder dan dat er spelers zijn, en de boten komen in verschillende kleuren. De eerste neemt de rode boot,
de 2de de blauwe en de 3e de groene boot. Als alle boten weg zijn, is de ronde gedaan en worden de schatplaatsen geteld. Is het aantal juist, verdien je een juweel in de kleur van je boot.
Zo niet, gaat de boot verder naar de volgende speler. Rode juwelen zullen natuurlijk meer waard zijn
dan de anderen, en de piraat met de meeste punten is de primus of de winnaar van het spel.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts