Pictomania

Pictomania is een tekenspel waar iedereen aan het tekenen is, en aan het raden, tegelijkertijd.
2 dingen tegelijkertijd ? Is dit dan een spel enkel voor vrouwen ? Zo erg zal het wel niet zijn.

Het spel gaat over 5 rondes. In het begin trek je 6 willekeurige kaarten en zet je deze op een houder, zichtbaar voor alle spelers. Deze kaarten zijn dubbelzijdig en komen in 4 moeilijkheidsgraden. Ze bevatten ook elk 7 gerelateerde woorden op elke zijde. Elke speler ontvangt een 1 symbool kaart en 1 nummer kaart, die samen aanduiden welk woord of zin van de 6 gekozen kaarten moet getekend worden.

De spelers  kijken tezamen naar hun kaarten en starten met tekenen. Terwijl ze tekenen, kunnen ze ook kijken naar wat de anderen aan het tekenen zijn, en plaatsen een gokkaart op die speler zijn stapel. Slechts 1 gok per speler is toegestaan. Andere spelers zouden, ideaal gezien, ook gokkaarten op uw stapel uitspelen. Eenmaal je gedaan hebt met tekenen en gokken, neem je de bonus tokens met de hoogste waarde die in het midden van de tafel ligt. Zodra hier de laatste bonus token verdwenen is,
is de ronde gedaan.

Een voor een  laten de spelers zien wat ze getekend hebben, en de gokken dat de andere spelers gedaan hebben. Degenen die jou woord geraden hebben, krijgen 1 van je score tokens. Hoe sneller je gokte, hoe meer punten je krijgt. Foutieve gokkers dienen hun kaart in het midden van de tafel te plaatsen. De speler die na 5 rondes de meeste punten heeft, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Czech Games Editions en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur : 25 minuten
Leeftijd : vanaf 9 jaar


Reacties

Populaire posts