Santiago de Cuba

Ah Cuba, het paradijselijke land van rum, sigaren, salsa en witte stranden.
Het spel Cuba dompelde je al onder in deze sfeer, en je mag dit nu nogmaals beleven met het spel Santiago de Cuba. Je kan dit beschouwen als een soort light versie van Cuba.

In het begin van het spel worden 9 locals, de Cubanen, random op een weg rond Santiago gelegd,
waarvan de haven de 10de locatie is. Elke Cubaan heeft een unieke eigenschap.
 In het begin van het spel worden 12 gebouwen random op het bord gezet in 4 kleurgroepen van 3 stuks. Deze gebouwen geven de Cubanen speciale eigenschappen als ze dit gebruiken, zoals tabak omzetten in sigaren.

De spelers leveren goederen aan 7 schepen tijdens het spel. De vraag van elke boot wordt beslist door een dobbelsteen. De spelers delen ook, zoals in het echte Cuba, allen een auto. De actieve speler beweegt de wagen naar de volgende locatie op de weg, en de andere spelers rijden mee. Een groepsbeweging zoals in Isla Dorada.

Nadat de 7 boten wegvaren, krijgen de spelers 1 overwinningspunt voor elke 3 goederen die ze nog op hun land hebben staan. Voor het leveren aan de booten krijg je natuurlijk meer punten.
Het spel heeft een grote herspeelbaarheidsfaktor, door de altijd wisselende combinatie van gebouwen, Cubanen en vraag naar goederen.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 1 uur
Leeftijd : vanaf 10 jaar




Reacties

Populaire posts