Nile DeLuxor

Het doosje van dit kaartspel ziet er misschien niet meteen aantrekkelijk uit, maar daarom is dit zeker geen spel dat je over het hoofd mag zien.

Nile DeLuxor is een herdrukte versie van Nile. De DeLuxor versie bevat ook nog een nieuwe uitbreiding en 2 extra oogsttypes, zodat je het spel met 6 personen kan spelen. De uitbreiding bevat monumenten die je moet bouwen, en ook nog extra kaarten om de rondes bij te houden.

Een spelronde ziet er als volgt uit:
1. Vloed: de actieve speler draait een kaart van de stapel om, en legt deze open op de vloedkaart. Dit type van product mag je deze ronde niet aanplanten, maar kan wel worden geoogst.
2. Oogsten: oogst de bovenste kaart van je plantage van de soort die net op de vloedkaart werd gelegd.
Deze geoogste kaart zal meedoen voor de puntentelling.
3. Ruilen: je kan nu van je handkaarten of je puntenkaarten ruilen. Geef je 2 kaarten af, mag je 1 kaart van de stapel nemen. Je mag dit zo vaak doen als je wilt.
4a. Planten: je mag nu van je hand kaarten planten. Enkel mag je de grondstof die op de vloedkaart ligt, niet planten. Je mag ook geen grondstof planten die je tegenspelers al hebben liggen, tenzij je een groter veld kan zetten (meer kaarten). Dan verliest de tegenspeler dat veld. Als je een nieuw veld zet, moet dit minstens uit 2 kaarten bestaan. Je mag ook nog 1 kaart op een bestaand veld zetten, en 1 kaart gebruiken om een nieuw veld te maken.
4b. Een gokje wagen: er zitten speciale kaarten in, waar 2 grondstoffen op staan. Je mag tot 2 van deze kaarten voor je open spelen. Indien de volgende speler een grondstof op de vloedkaart legt dat ook op deze gokkaart staat, mag je 3 extra kaarten op hand nemen.
5. Je hand aanvullen met 2 extra kaarten.

Tussen de stapel met kaarten zit ook nog een kaart met de pest. Degene die op dat moment het grootste veld geplant heeft, moet heel dit veld vernietigen.

De winnaar wordt op een bijzondere manier bepaald: je sorteert alle geoogste kaarten volgens hoeveelheid, van de minste naar de meeste. In het beste geval heb je zo 7 verschillende stapels. De speler met de meeste kaarten in de linkerstapel is de winnaar. Bij een gelijkstand kijken we naar de 2de stapel enz...

Dit spel werd geschonken door Minion Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten


Reacties

Populaire posts