Agua: The Water Cycle

Mesaboardgames kennen jullie vast nog wel van spellen zoals Caravelas en het leuke 'maak je eigen Porto' spelletje Vintage. Vandaag stellen we jullie Agua: The Water Cycle van hen voor - een spel voor de milieubewuste spelers.

Dit spel gaat over de cyclus van het water: water verdampt uit de zee, rivieren, meren enzoverder in de lucht, waar het wolken zal vormen. De wolken bewegen met de wind en als ze over bergen passeren, begint het te regenen waardoor de rivieren, meren en de ondergrondse wateropslag terug van water zal voorzien worden. Van hieruit vloeit alles terug naar de zee.

Wat je door dit spel kan leren is dat de hoeveelheid water op de planeet, in al zijn mogelijke vormen, over verschillende eeuwen heen, niet in volume is toegenomen of afgenomen. De bevolking daarentegen stijgt wel tegen een hoog tempo, en net dit is het probleem voor het watertekort over de hele wereld.

Spelers hebben invloed op de water cyclus. Het bord stelt de water cyclus van onze aardkloot voor, met alle elementen waar water kan voorkomen. Ze zijn genummerd van 1 tot 6. Nadat de startspeler de dobbelstenen geworpen heeft, kiezen de spelers één voor één een dobbelsteen uit. Daarna moeten ze hun water, dat een specifieke kleur heeft, laten circuleren tussen de 6 elementen. Het getal op de dobbelsteen geeft het aantal verplaatsingspunten weer.

 Het speelbord bevat ook de populatie die zal toenemen naarmate het water begint rond te gaan. Jullie taak is ervoor te zorgen dat de mensen het water krijgen dat ze nodig hebben. Enkel op deze manier kan je punten scoren. Indien een speler niet kan bewegen door de gekozen dobbelsteen, of doordat er geen keuze meer was uit dobbelstenen, verlies je 1 punt.

De speler die het beste het water kan laten circuleren en kan balanceren tussen de verschillende elementen van de watercyclus, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Mesaboardgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaarReacties

Populaire posts