Key West

Key West speelt zich af in de jaren 1930 en gaat over de economische ontwikkeling van Florida Keys. Zeg maar het Benidorm van Amerika waar oudere mensen in foute kleding rondlopen.

Spelers moeten hotels bouwen, fruitplantage onderhouden, sigarenfabrieken kopen om tabaksproducten te maken en te verkopen, bruggen bouwen, en op zoek gaan in de diepe oceaan naar schatten en scheepswrakken. Dit alles inclusief een origineel en verrassend veilingmechanisme is Key West.

 Het spel in onderverdeeld in 2 stukken: eerst ga je bieden, daarna voer je de acties uit. In het begin van elk van de 8 rondes is er een biedingsfase, waar spelers bieden om de Key West kaart voor zich te verzekeren. Deze kaart zal ervoor zorgen dat je eigenaar bent van bruggen en plantages en ander voordelen die je nodig hebt in de daaropvolgende actie fase.

De acties die je kan uitvoeren zijn beperkt, en de spelers moeten deze tactisch uitkiezen. Het zal dikwijls gebeuren dat je niet alles kan doen wat je eigenlijk zou willen doen.
Key West is geschikt voor de veelspeler, maar ook de occasionele speler zal plezier aan dit spel beleven.
Er zijn maar liefst 7 verschillende manieren om overwinningspunten te sprokkelen, maar degenen die
op elke manier punten tracht te verzamelen zal het moeilijk hebben om dit spel te winnen.
Je dient je te concentreren op 3 tot 4 manieren, niet op alles tegelijk.
Dat maakt dit spel zeer herspeelbaar, zodat je verschillende technieken kunt uitproberen.

Dit spel werd geschonken door DLP games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 1 uur
Leeftijd : vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts