Zombie dice

Net als Tiebreaker die we gisteren besproken hebben, kan je deze Zombie dice of Zombie Würfel met 2 tot 99 personen spelen.

Zombie dice is een klein cilindervormig doosje van stevig karton, waarin zich 13 dobbelstenen en de handleiding bevinden. De spelers zijn allen zombies, en die hebben hersenen nodig om te overleven. En liefst zo veel mogelijk !

Tijdens een beurt doe je het volgende:
Je schud de beker met alle dobbelstenen en je neemt er 3 uit zonder te kijken. Deze dobbel je op de tafel. Elke dobbelsteen is een menselijk slachtoffer voor jou. De groene zijn de gemakkelijke, de rode de moeilijke en de gele zitten er tussenin.
Dobbel je hersenen, leg deze dan links van je neer. Dit is goed, je wilt nog meer hersenen !
Dobbel je een ontploffing, biedt het slachtoffer weerstand door op jou te schieten. Leg deze dobbelsteen rechts van je.
Dobbel je voetjes, dan gaat je slachtoffer lopen. Jij bent als zombie niet echt snel. Deze dobbelsteen leg je in het midden voor je neer.

Bij 3 ontploffing heb je gedaan met spelen en is het de volgende speler. Zo niet, mag je kiezen om te stoppen of verder te gaan. Stop je, scoor je 1 punt voor elke hersen. Daarna leg je alle dobbelstenen terug in de beker.
Ga je door, vul dan je voetjes-dobbelstenen aan tot 3 dobbelstenen, en werp hier nog eens mee.
Zitten er minder dan 3 dobbelstenen in de beker, noteer je het aantal hersenen en leg deze dobbelstenen terug. Zo kan je nog verder spelen.

Zodra een zombie 13 hersenen weet te verzamelen, spelen we de ronde nog af. Degene die de meeste hersenen daarna heeft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 -99
Speelduur: 10 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts