Atlantic triangle

Deze Atlantic Triangle is een ruilspel waarbij spelers de zee afschuimen als kapitein van een handelsschip in de late 18e eeuw. Geen luchtig partyspel of kinderspel zoals we normaal van Tactic gewoon zijn.

De spelers zoeken een manier om hun ruil methodes te optimaliseren, stormen te trotseren en piraten en tegenstanders af te houden, die hetzelfde doel hebben.
Eigenlijk is alles heel eenvoudig : je koopt schepen, laad ze vol met producten en je zeilt langsheen de 3 continenten om goederen te ruilen en te verkopen, bouwt basissen, ontwijkt piraten en gevaarlijke oceaan stormen. Poepsimpel toch ?

De winnaar van het spel wordt beslist door de overwinningskaarten. Deze kaarten kunnen verkregen worden door het aankopen en onderhouden van basissen, en door het jagen op de piraten. Verschillende combinaties van overwinningskaarten leveren verschillende aantallen punten op.
Deze overwinningskaarten worden getrokken van een stapel, en de eerste die in totaal 10 punten weet te verzamelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Tactic en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke

Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Speelduur: 90 minuten


Reacties

Populaire posts