Assyrian Wars

Assyrian Wars is een spel waarbij de Assyrische speler het opneemt tegen alle anderen. Er kunnen tijdelijke allianties gevormd worden gedurende het spel. Het niet overeenkomen tijdens het ruilen kunnen conflicten met zich meebrengen. Ook bijzonder is dat je dit spel helemaal op je eentje kan spelen.
Elke spelbeurt stelt een regeer periode van één Assyrische koning voor. Een beurt werd onderverdeeld in verschillende fases, hier impulsen genoemd.
Assyrian Wars wordt omschreven als een punt tot punt spel. Het is een spel dat gemakkelijk te starten is voor beginners, maar toch zit er genoeg complexiteit in om de die-hard spelers onder ons aan te trekken. Elk spel zal anders verlopen, aangezien de spelers random kaarten krijgen naast hun vaste handkaarten.

Voor de geavanceerde spelers zijn er uitdagingen zoals Heavy infantery, light infantery, bowmen, heavy cavalry, light cavalry, horsebowmen en Chariots.

Maak je klaar voor deze oorlogsveldslagen op de tafel: 66 steden op de map wachten om ingenomen te worden door jou manschappen, terwijl je paardjes drinken uit 'The river of Babylon'.

Dit spel werd geschonken door  Udo Grebe Gamedesign en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 5
Speelduur: 4 uur (!!)
Leeftijd : vanaf 14 jaar


Reacties

Populaire posts