Outpost

Outpost bestond al in 1991, vorig jaar precies 20 jaar geleden.
Om dat in de bloemetjes te zetten, heeft Stronghold Games dit spel een nieuw likje verf gegeven en dit ruimtespel terug uitgebracht onder de titel : Outpost 20th anniversary deluxe edition.

De spelers nemen het tegen mekaar op door de beste outpost de bouwen. Ze dienen fabrieken te bouwen en te leiden om zo grondstoffen te produceren, die op hun beurt dan weer gebruikt worden om meer fabrieken te bouwen of om één van de 13 outpost verbeteringen aan te kopen. Deze verbeteringen geven hen verschillende voordelen, zoals betere productie technologieën, opslag van je grondstoffen, en het toenemen van de maximale bevolking die zorgen voor meer grondstoffen.

De verbeteringen of upgrades worden aangekocht door veilingen, en je kan verschillende veilingen winnen per ronde. Er zijn 3 fases in het spel, en in elke fase komen er meer en meer upgrades ter beschikking om aan te kopen. Elke bemande fabriek en elke upgrade is een aantal overwinningspunten waard, gaande van 1 punt voor een ore fabriek tot 20 punten voor een maanbasis.

De speler die als eerste 75 punten kan bereiken, is de winnaar.
Het spel mechanisme werd later hebruikt in de spellen 'The sceptor of Zavandor' en ook in beperkte mate bij 'Phoenica'.

Dit spel werd geschonken door Stronghold Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 9
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 150 minuten


Reacties

Populaire posts