Pergamemnon

De Romeinen, de Carthagoniers, de Egyptenaren, de Perzen ... het zijn enkele van de meest machtige en invloedrijke naties uit de geschiedenis van het menselijk bestaan.
Pergamemnon brengt al deze volkeren samen voor een episch machtsvertoon tussen deze naties.

Ieder volk krijgt ook nog de hulp van mythische creaturen om zodoende het gevecht te beinvloeden in hun voordeel. Pergamemnon is een deck-building spel à la Dominion, met gevechten tussen de meest krachtige oude naties, en een heleboel interactie.

Elke speler start met een setje van kaarten van een bepaald volk, en een bepaalde hoeveelheid van charisma. Charisma is de betaaleenheid in dit spel.
Tijdens een beurt, kan je een andere speler aanvallen of een kaart kopen. Om iemand aan te vallen, kies je een doelwit, kies je het soort van aanval (bogen, zwaard of speer), en speel je een aanvalskaart van het overeenkomstig type. De verdediger speelt een verdedigingskaart ook van het overeenkomstig type. Beide kaarten worden tegelijk omgedraaid. Het gevecht heeft allerlei regels, die ik hier niet uit de doeken ga doen, maar er kunnen zo verschillende kaarten gespeeld worden in 1 gevecht.

Win je het gevecht, mag je alle kaarten die de verdediger gebruikte afnemen. Die kaarten mag je aan je eigen deck toevoegen of gebruiken als geld of punten voor op het einde van het spel.
Het kopen van een kaart is een meer voorkomende aktie. Deze betaal je met geld vanop je hand en geld vanuit je stockage.

Dit spel werd geschonken door Iron Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar




Reacties

Populaire posts