Potion-Making: Practice

In dit kaartspel zijn de spelers allen leerlingen toverdrank-makers, die studeren aan de Magische School. Zeg maar een soort mini Harry Potters dus.

Elke speler tracht de benodigde componenten te verzamelen om zo magische elexirs, poeders, talismannen en zelfs magische wezens te produceren. Voor elke creatie die volledig is, kan je punten scoren, en hoe moeilijker je creatie, hoe meer punten.

De kaartendeck bestaat uit 76 kaarten, en daarop staan 1 van de 16 verschillende elementen op de onderste helft, en een magische formule op de bovenste helft. Alle toverdrankenmakers starten met 4 kaarten op hand, en 4 kaarten worden open op tafel geplaatst. Dit zijn publieke elementen. Tijdens je beurt trek je kaarten tot je er 5 op hand hebt, en dan speel je 1 of meer kaarten.

Dit zijn de mogelijke acties :
* Leg een kaart af bij de publieke kaarten. Je scoort 1 punt als dat element er nog niet lag.
* Neem een element van de publieke kaarten om een formule te vervolledigen. Je scoort punten gelijk aan het nummer dat op deze formule staat.
* Gebruik 1 of meer formules die reeds gemaakt werden, tesamen met de elementen die nodig zijn en beschikbaar in de publieke kaarten, om zodoende een meer complexe formule te maken. Je mag hiervoor je eigen reeds gemaakte formules gebruiken, maar ook die van je tegenstanders. Zo kan je ook formules laten verdwijnen door de elementen op te gebruiken.
* Speel een spreuk vanaf je hand om een publieke kaart op hand te nemen, om een complete formule teniet te doen of om een bepaalde formule naar een andere om te vormen. Na deze aktie mag je nog een aktie ondernemen.

Is de stapel met kaarten op, blijft iedereen verder spelen tot dat niemand nog kaarten op hand heeft.
Natuurlijk wint de speler met de meeste punten.

Dit spel werd geschonken door Rightgames en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke

Aantal spelers : 2 - 6
Speelduur : 40 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts