3e clubspeldag van Pegasus Spiele

Tussen 28 september en 14 oktober zijn er verspreid over Duitsland, Belgie, Nederland en vast nog wel andere landen, de 3e club speldagen van Pegasus Spiele. Op zaterdag 13 oktober kan je terecht bij Het Geel Pionneke om deze spellen uit te proberen.

Pegasus Spiele zal verschillende clubs die daarvoor in aanmerking komen, een pakket voorzien van spellen. Deze spellen worden pas op Spiel 2012 in Essen gereleased, maar zijn de weken daarvoor al bij de spellenclubs te spelen. Zo weet je perfekt welk spel je wel of niet wilt kopen, en verlies je geen tijd om alles uit te proberen op toch wel 1 van de grootste spellenbeurzen ter wereld.

De spellen die jullie kunnen uittesten zijn :

Panic Station
Dit spel hebben jullie misschien al kunnen testen aangezien ook White Goblin Games dit spel al een tijdje geleden heeft uitgebracht. Panic Station speelt zich af in een legerbasis, waar de spelers een nest van buitenaardse parasieten moeten vinden en vernietigen. Dit doen ze vaak in goede samenwerking, maar dit kent zijn grenzen. Een van de spelers is namelijk de gastheer van de parasiet. Hij probeert zijn medespelers te infecteren, zonder zijn identiteit prijs te geven.




Eminent Domain
Dit kaartspel speelt zich af in een SF-setting, met galactische keizerrijken, die nieuwe planeten ontdekken, veroveren en koloniseren. Dominion was ongetwijfeld een inspiratiebron. Ook bij Eminent Domain begin je met een simpel startdeck, dat je in de loop van het spel uitbouwt tot een winstpuntenmachine. Je kiest acties via verschillende rollen en je kunt meeliften op de keuzes van de tegenstanders.




Milestones
Het artwork in dit spel doet ons een beetje denken aan een mengeling van Het Dorp en Agricola. Elke speler krijgt zijn persoonlijk spelbordje, waar je met een pion toertjes op maakt. Elke keer als je aan de beurt bent, mag je 2 keer stoppen om aldaar akties uit te voeren. Dat kan gaan van grondstoffen vergaren tot het bouwen van straten, markten, huisjes, maar ook het aanwerven van extra werkvolk en produceren van meel. In het midden vinden we een groot speelbord waar al deze materialen kunnen gebouwd of geplaatst worden. En dat is ook de manier waarop je punten scoort.




Thunderstone Advance: Türme des Verderbens + uitbreiding 
Thunderstone Advance heeft een dubbelzijdig bord. Aan de ene zijde is de gekende Thunderstone-dungeon met 3 rangen en dubble light penalty en aan de andere kant de 'Wilderness', met 4 rangen, maar slechts een enkele light-penalty. Er zijn duidelijke icoontjes voor welk getal nu sterkte, geld, licht of kost van een kaart is en het is ook makkelijk identificeerbaar hoeveel levelling up kost. Thunderstone Advance speelt een pak vlotter enis  makkelijker te leren aan nieuwe spelers. Daarnaast valt het nog mooi te combineren met het basisspel.



Mini uitbreiding voor Het Dorp
Tot slot hebben we nog extra markt-tegels voor Het Dorp. Misschien heb je door deze 4 extra tegels wel een hele andere strategie dat je kan gebruiken om deze topper te kunnen winnen.


 
Tot zaterdag 13 oktober 2012 vanaf 13.00u tot 01.00u bij spellenclub Het Geel Pionneke !

Reacties

Populaire posts