Ragami

Toen ik de doos van Ragami voor de eerste maal zag, moest ik onmiddellijk aan een computerspel denken, waarvan de naam me even ontglipt. Je kon uit je lichaam treden en dan als engel alles manipuleren.

Ragami zijn eigenlijk beschermende engelen, of mytische wezens die mensen beschermen en hen helpen om problemen op te lossen. Meestal namen deze wezens menselijke vormen aan met vleugels.
En hoera, de spelers mogen in dit spel de vorm van zulke Ragami aannemen.
Het spelbord bestaat uit een stad waarin je zult rond reizen, en in die stad zullen er gegarandeerd mensen zijn met problemen die jou hulp nodig hebben.

Degelijk spelmateriaal, al mochten de Regamis ook houten pionnen zijn.

Het doel van het spel is om ter meeste punten te verzamelen, wat wel vaker voorkomt bij spellen. Dat kan je doen op verschillende manieren, en aldus kan je ook verschillende strategieën gebruiken en uitproberen om dit spel te winnen. Los geschillen op, zorg ervoor dat demonen verdwijnen, help de andere Ragami enz ...
Maar het helpen van de mensen zal je de meeste punten opleveren, en daarvoor heb je "sterkte punten" nodig. En ook deze kan je op verschillende manieren bekomen.

Er zijn actie dobbelstenen aanwezig, die toelaten om een bepaald aantal acties uit te voeren, en actie kaarten, die je gedurende het spel kan bemachtigen.
Je mag één van de volgende acties uitvoeren :
* Beweeg een ragami van eender welke speler tot 4 vakjes ver op het bord, en voeg dan een demoon toe of beweeg er ééntje.
* Neem 3 krachtkaarten van de trekstapel, waarvan je er maximum 1 mag houden.
* Laat je eigen Ragami een conflict oplossen, waardoor je punten kan scoren.

 Het spelmateriaal ziet er zeker in orde uit, net als de stad waarin je mag vertoeven.

Het spelbord stelt de stad voor waar jij problemen mag gaan oplossen.
Dit spel werd geschonken door Mesaboardgames en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 80 minuten
Reacties

Populaire posts