Cosmic Empires

In de maand december hebben we een heleboel ruimtespellen voor jullie klaar staan. De eerste die we jullie voorstellen is Cosmic Empires, een tactisch en strategisch ruimtespel.


In een galaxy, erg ver weg van hier, zijn er 5 partijen die bikkelen om een welbepaald zonnestelsel. Het lijkt wel of er niet genoeg van zijn voor iedereen. Jij kan in dit spel verschillende rollen aannemen : een wetenschapper, een piraat, een oorspronkelijke bewoner, een imperialist of een vereniging.  Je moet een geheime opdracht vervullen voordat je tegenstanders dit ook doen. Terwijl je hiermee bezig bent, ontdek je nieuwe planeten, zal je ruimtestations veroveren en je tegenstanders bevechten om je territorium te kunnen uitbreiden of om deze te verdedigen. Machtige vloten zullen je bijstaan in je gevecht, terwijl ook diplomatie een uitweg kan bieden.

Het materiaal heeft wel een 'spacy' uiterlijk.

Een snelle interactie en een heftige competitie zal zeker van aanwezig zijn, waardoor je snel dient te reageren en gewaagde beslissingen moet durven maken. Tegelijkertijd hou je nauwlettend je tegenstanders in het oog hoe zij het ervan af brengen, en je zal op je hoede moeten zijn voor krachtige allianties die gevormd kunnen worden. Elk spel zal zeer uniek aanvoelen, en dit omwille van de variabele rollen en een heleboel missies die ter beschikking zijn. En misschien zit het modulair bord daar ook wel voor iets tussen. Captain's ready, prepary to fly!

Dit spel werd geschonken door Innovative Games Creations en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minutenReacties

Populaire posts