Der Hobbit: Das Spiel zum Film

Nog eventjes, en dan is het zover. Op 12 december is er namelijk de première van The Hobbit. Voor vele fans van The Lord of the Rings, eindelijk terug een film in de fantastische wereld van mysterieuze wezens en mythische gevechten.

De spelers ondernemen een niet al te veilige reis tezamen met een hobbit genaamd Bilbo. Onderweg kruisen trollen, orks en andere gespuis hun weg. Het is voornamelijk opletten dat je niet gevangen wordt genomen door een ork. Orks kunnen er zelfs voor zorgen dat Bilbo of dwergen gevangen worden genomen, waardoor alle spelers als groep verliezen.  Gelukkig is daar nog Gandalf die af en toe een handje komt helpen.

Der Hobbit opgesteld.



Elke speler krijgt 2 dwergen die mee reizen met Bilbo, die in het bezit is van 'de ring'. Het is een coöperatief spel, dus jullie mogen constant tactieken overleggen en samen beslissen welke de beste volgende zet is. Bewegen doe je met bewegingskaarten. Met behulp van de dwergkaarten en bondsgenootkaarten kan je de vijanden verslaan indien je op een avonturenveld terecht komt. Win je tegen een vijand, gaat deze weg uit het spel, bij verlies zullen jullie terug achteruit moeten gaan.
Indien van elke speler 1 dwerg samen met Bilbo de eindbestemming bereiken, winnen alle spelers.



Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 60 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts