Jackal & High

Jackal & High en is een kaart/dobbel spelletje van het lichtere soort.
Iedere speler krijgt 3 maal 8-zijdige dobbelstenen met de getallen 1 tot 8. Daarmee zal hij een poging ondernemen om de kaarten die in het midden van de tafel liggen te bemachtigen. Dat zijn kaarten van hondjes met linksboven hondenpoten op de kaart. Hoe meer hondenpoten je op het einde van het spel hebt, des te groter de kans dat je dit spel gaat winnen.

De kaarten hebben ook een getal. En dat getal probeer je te dobbelen. Lukt je dat, of kom je toch al dicht in de buurt, dan mag je die dobbelsteen of stenen op de kaart leggen, om deze te winnen.
Na 3 rondjes, zou iedereen zijn dobbelstenen op de kaarten moeten liggen. Dobbelstenen die nog overblijven verhuizen naar de 'Vulture Valley'. Dit is een kaart die aan de zijkant ligt.

Het speelveld en 5 spelers.


Op het einde van de ronde, worden de dobbelstenen op Vulture Valley nogmaals gedobbeld. De speler met het hoogste getal, krijgt een extra kaart. Degene die het laagste dobbelt, moet een gewonnen kaart terug afgeven.

De kaarten in het midden worden nu als volgt verdeeld: elke kaart waar iemand zijn dobbelsteen op ligt, met het exacte getal als de dobbelsteen, wint deze kaart. Bij gelijkstand, moeten die spelers er om dobbelen, en wel met de dobbelstenen die op die kaart liggen. De hoogste worp mag de kaart claimen. Er zijn ook nog speciale kaarten waardoor je verschillende kaarten in 1 keer kan winnen.

Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts