Lumacorsa

In dit familie kaartspelletje mogen jullie allen racen met ... slakken. Als je nu denkt dat dit een spel van enkele uren gaat worden, omwille van hun snelheid, ben je mis. Op een 20 tal minuutjes ken je de winnaar. Ook leuk om te weten is dat je dit met maar liefst 8 personen kan spelen.

Lumacorsa in volle actie.


En het zijn niet de eerste de beste slakken waarmee je kan racen. Zo is daar de ninja-slak, de space-slak, een vampier-slak enz. Het doel is om je medespelers te slim af te zijn door op de snelste slakken te gokken gedurende een serie van races. Je kan hier allerlei zaken manipuleren door kaarten uit je slakkenhuis te toveren. Deze zullen invloed hebben op de snelheid van de slakken.

Het spel bestaat uit vijf rondes, waarvan in de eerste ronde drie kaarten worden gedeeld, in de tweede ronde vier kaarten en zo verder tot de vijfde ronde.De kaarten hebben een aantal leuke illustraties met verschillende slakken, en de waarden van 0 tot 9. Sommige slakken hebben ook een extra functie, een "schelp" dat kan worden gebruikt als een bonus voor teamgenoten.
Een spel met een redelijk gok gehalte en je dient te proberen in te schatten wat je tegenstanders gaan doen.

De cover van het kaartspel.

Lumacorsa was genomineerd voor "Beste kaartspel 2011" en was "Best of Show" op de Lucca Games 2011. Nu moet je me even excuseren, de escargots zijn net klaar.
Smakelijk.

Dit spel werd geschonken door Red Glove en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts