Fremde Federn

Fremde Federn, ook gekend als Copycat of Pronken met Andermans Veren is een spel uit het Freitag-project van Friedemann Friese. En dat het zijn naam niet gestolen heeft, maar al de rest wel, zal duidelijk worden als je wat verder leest.

Zoek de verschillen.
Dit spel zal dus werkelijk elementen van bekende en populaire spellen gaan 'lenen'. Door deze allen te combineren is Fremde Federn ontstaan. Het soort van spel is dan ook een mengeling van allerlei soorten : deckbuilding, worker-placement en racen.

Actiekaarten.
Jij bent een politieker en je bent op zoek naar genoeg geld in invloed om de volgende president te worden. Natuurlijk zal je afhankelijk zijn van het werk van anderen om de nodige invloed te verkrijgen. Je start het spel met een set van 10 kaarten. 7 van deze kaarten geven je elk 1 geld en de 3 andere geven je overwinningspunten. Klinkt bekend van Dominion hoor ik je zeggen ? Juist !

Het volledig speelbord.

Elke ronde trek je 5 kaarten van je stapel, en je gebruikt 1 kaart om de volgorde van het plaatsen van je werkers te bepalen. Deze werkers gaan naar verschillende kantoren in het regeringsgebouw om nieuwe kaarten voor jou te kopen, of om invloed te verkrijgen, of voor andere acties.

Elke ronde zal er 1 vakje bijkomen waar je jouw mannetjes kan plaatsen. Gestolen van Agricola ? Jep. Op het spelbord is een rij van kaarten, die je kan kopen. De lege plaatsen in die rij worden aangevuld van een stapel kaarten die verdeeld zijn in 4 verschillende tijdperken.  De laatste kaart van een stapel zijn doctoraat graden die je kan kopen met geld, waarvoor je 1 punt krijgt voor elk geld je spendeert.  Het spel is ten einde zodra alle doctoraten gekocht zijn, of 1 speler 95 of meer punten heeft.

Een toch wel opvallende cover.


Wie herkent het gestolen stuk van Through the Ages ?
Natuurlijk werd voor het uitbrengen van dit spel de toestemming gevraagd aan alle betrokken auteurs.

Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 95 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaarReacties

Populaire posts