Mutant meeples

Vlak buiten de stad Meeptropolis, hier niet zo ver vandaan, camperen er enkele meeples. Ze werden aangevallen door een zwerm van reusachtige radioactieve vlinders. Hierdoor hebben ze allen één of ander unieke superkracht gekregen en zo zijn de Mutant Meeples geboren !

Het speelbord met de diagonale opstelling van de Mutant Meeples.
Meeptropolis is nu niet echt een leuke stad om in te wonen. Er gebeuren nogal veel criminele feiten verspreid over de gehele stad. Daarom zal de stadsbestuur aan jou vragen om een zo goed mogelijk team van Mutant Meeples samen te stellen om de stad  te beschermen tegen het kwaad.

Mutant Meeples is een soort van puzzelspel in de stijl van Roborally. De spelers gaan op zoek naar de korste weg naar de misdaadscene, en proberen daar sneller te zijn dan de tegenstander. Hiervoor kan je een gewiekste combinatie van Mutant Meeples gebruiken, net als van hun unieke superkrachten en snelheid. Ben je daadwerkelijk de snelste speler op de plaats delict, mag je deze Mutant Meeple aan je superteam. De speler die als eerste zijn team vol met Mutant Meeples heeft, is de winnaar.

De inhoud van de doos.
Maar zo simpel is het niet, want zodra een bepaalde Mutant Meeple aan je team toegevoegd is, mag deze niet meer helpen. Zo zullen spelers die minder Mutant Meeples in hun team hebben zitten, meer mogelijkheden hebben om de misdaadscene sneller te bereiken. Ideaal dus om een achterstand te kunnen wegwerken. In de doos vinden we een groot dubbelzijdig bord terug, met een gemakkelijke en moeilijke kant. Aan jou om te kiezen met welke kant je gaat spelen.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en Bézier Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Aantal spelers : 2 - 6Reacties

Populaire posts