Sheepdogs of Pendleton Hill

Hondenliefhebbers opgelet, in dit spel mag je in de huid, of beter gezegd, in het vel kruipen van een herdershond. Je zult gebruik maken van kaarten om zo horden schapen boven op de heuvel te krijgen, waar de herders de wollige beestjes staan op te wachten. Hoe hoger het schaap van een bepaalde speler geraakt voordat hij bij de herder komt, hoe meer punten deze speler zal scoren.

Het bord oogt eenvoudig maar leuk en vlot.

Iedereen heeft herders die de spelers op het bord mogen plaatsen, net als horden schapen. Zulke hordes met schapen bestaan vaak uit schapen van verschillende spelers, waardoor samenwerking soms noodzakelijk is om die groep van schapen boven op de heuvel te krijgen, of ze te laten manoeuvreren naar een voordelige positie. Maar hoelang zal deze samenwerking blijven duren als er kaarten worden gespeeld die de opdracht geven om de herders van de tegenstanders te verplaatsen naar gebieden die minder punten opbrengen, of als je mag bewegen met groepen schapen waar die van jou niet inzitten ? En dan mag je ook nog eens rekening houden met een hongerige wolf die een lekker mals lamsboutje wel ziet zitten.

Geen kleine prulletjes, maar grote en degelijke houten componenten.

Je kan gebruik maken van een stapel kaarten om acties uit te voeren, zoals het plaatsen van herders, schapen in groepen zetten, de wolf bewegen enz... Het is het spelen van deze kaarten waardoor de interactie tussen de spelers best hoog is, en waardoor je bepaalde beslissingen tijdens het spelen moet maken. Gelukkig krijgt iedereen 1 joker kaart gedurende het hele spel om éénmalig te gebruiken.

Dit spel werd met korting geschonken door Stratamax games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3 - 5
Speelduur : 40 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts