Smash Up

Smash Up deed ons wat betreft de doos zo hard denken aan King of Tokyo, maar toch is dit spel iets totaal anders. Het is namelijk een deck-meng-spel. Smash Up is een kaartspel met een vrij simpel principe : neem de 20 kaarten van 2 partijen, schud ze goed door mekaar en vorm zo een deck van 40 kaarten. En start !

Het King of Tokyo gevoel is hoog bij het aanschouwen van de doos.

Elke partij zorgt voor een ander spelmechanisme tijdens het spelen. Zo zullen piraten kaarten verplaatsen, zombies zullen kaarten terug van de aflegstapel laten komen, hebben dinosaurussen een enorme kracht, enz ... En elke combinatie van partijen zullen de spelervaring telkens anders laten verlopen.

Er zijn basiskaarten die elk een eigen moeilijkheid en mogelijkheden hebben. Jij zult proberen om zoveel mogelijk kracht via je wezens op die basis te hebben wanneer deze ge-smashed zal worden.
Klinkt simpel zal je denken, maar niets is minder waar. Want wat zou je ervan vinden als je tegenstander plots met zijn buitenaardse ninja beslist om al je wezens op te stralen en te verplaatsen naar een andere basis ? En dan de piraat dinosaurus die de King Rex loslaat om je wezentjes met de grond gelijk te stampen ? Je merkt het al, allerlei combinaties van monsters zijn tot jouw beschikking om het leven van je medespeler wat zuurder te maken.

De kaarten hebben een erg vlot en leuk design.


Zodra een basis gesmashed is, zal de eerste, tweede en derde plaats punten scoren.
Er zijn 8 verschillende partijen, waardoor en 10-tallen mogelijke combinaties mogelijk zijn om te gebruiken in dit spel. Aan jou om de ideale combinatie te vinden.

Alles netjes opgeborgen in de doos.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaarReacties

Populaire posts