Terra Mystica

Terra Mystica was volledig uitverkocht op de Duitse spellenbeurs in Essen. Gelukkig konden wij toch nog een exemplaar bemachtigen voor jullie.

In het land van Terra Mystica leven er 14 verschillende mensen in 7 landschappen, en elke groep behoort tot zijn eigen thuis omgeving. Om je te kunnen ontwikkelen en groeien, zal je de naburige landschappen moeten gaan 'terraformen', en dit in competitie met je medespelers.

Het speloverzicht.

Het is een spel waar geluk maar een erg kleine factor is. De strategische speler zal hier zeker aan zijn trekken komen. Elke speler zal één van de 14 groepen besturen, en je zal trachten een zo groot mogelijk gebied te besturen en de vaardigheden van je groep te ontwikkelen. Er zijn ook 4 religieuze cultes, waarin je verder kan verdiepen. Om dat te kunnen verwezelijken, heeft elke groep speciale eigenschappen.


Om beurt voeren de spelers hun acties uit met de grondstoffen die ze tot hun beschikking hebben.
Verschillende gebouwen laten je toe om verschillende grondstoffen te ontwikkelen. Door verschillende hutjes te zetten kan je meer werkers hebben. Forten zorgen ervoor dat de speciale eigenschap van een groep beschikbaar komt, en tempels laten je toe om je religie te ontwikkelen, samen met je vaardigheden om aan terraforming en zeevaart te doen.
Gebouwen kan je ook upgraden : je kan een tempel upgraden tot een heiligdom als je wilt. Hutjes kunnen huizen voor ruilhandel worden, en deze ruilpanden kunnen omgevormd worden tot vestigingen of tempels. Een tempel kan je dan weer upgraden tot een heiligdom.

Elke groep zal ook zijn terraforming en zijn vaardigheden met boten moeten ontwikkelen om de rivieren te kunnen gebruiken. De verschillende groepen die beschikbaar zijn heten :
  • Woestijn (Fakirs, Nomads)
  • Vlaktes (Halflings, Cultists)
  • Moeras (Alchemists, Darklings)
  • Meer (Mermaids, Swarmlings)
  • Woud (Witches, Auren)
  • Bergen (Dwarves, Engineers)
  • Eenzaamheid (Giants, Chaos Magicians)

Het vlakbij wonen bij andere groepen is een mes dat aan 2 kanten snijdt. Het geeft je extra kracht, maar uitbreiden zal een pak moeilijker zijn.

Dit spel werd geschonken door Feuerland spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 100 minuten


Reacties

Populaire posts