Waar woon jij ?

Misschien wel een vraag die je gesteld zult krijgen als je tijdens de oudejaarsfeesten enkele glaasjes te veel op hebt, en je strompelend over het voetpad een weg zoekt naar huis. Maar dit nieuwste coöperatief kinderspel van Zonnespel gaat over helemaal iets anders.

Misschien ken je dit spel als 'Home Builders', door Jim Deacove, die dit spel al in 1997 uitbracht.
De spelertjes zullen verschillende huizen bouwen over de hele wereld. Niet alle huizen zijn dezelfde. Zo zijn er iglo's, tipi's (typisch hé), woonboten of rijtjeshuizen. Tijdens het bouwen kunnen er allerlei gevaren voorkomen, zoals aardbevingen, bosbranden, stormen en overstromingen die de huizen in opbouw schade kunnen toebrengen. We kunnen de huizen hiertegen beschermen, maar af en toe kan het wel eens gebeuren dat er iets stuk gaat. Maar geen probleem, we werken samen om ze terug te repareren.

Het speelbord van Waar woon jij ?

De eerste keer moeten de Bob de Bouwers onder ons 3 huizen bouwen. Daarna bouwen we telkens een extra huis. De ultieme opdracht is het bouwen van 9 stuks. Een klein dorp als het ware. De moeilijkheid zal dan zijn om deze allen te beschermen tegen het geweld van de natuur.Vooruit plannen en samen overleggen zijn de keywords in dit spel. Je kan Waar woon jij ? op 7 verschillende niveau's spelen, waardoor de iets oudere kinderen er ook nog een uitdaging in vinden.

Dit spel werd geschonken door Zonnespel en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Waar woon jij? is te koop bij Spelmagazijn met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur :  30 minuten

Reacties

Populaire posts