Briefcase

Welkom in de harde wereld van zaken doen. Jij bent een jonge (alhoewel) doch ambitieuze ondernemer die het helemaal wilt maken. Om rijkdom te vergaren, zal je eerst een efficiënt economisch mechanisme moeten creëren.

Maar je zal al zeer snel op dilemma's stuiten :
Welke van de bedrijven ga je aankopen en als eerste activeren ?
Welk van die bedrijven zijn het meest geschikt voor de eerste economische boost van het jaar ?
Een ding kunnen we stellen : tijd is cruciaal, want zoals het spreekwoord zegt : 'Time is money'.

De cover heeft een erg hoog Wall Street gehalte.

Je dient altijd op je tegenstanders te letten, want zij zullen trachten om je grondstoffen te stelen en je plannen te blokkeren. De kleinste fout kan fataal zijn, dus twijfel niet en neem de juiste beslissingen.

Mocht je nog niet mee zijn, Briefcase een een deck-building spel in combinatie met grondstof management. Je zal je eigen handeltje opstarten door het aankopen en activeren van verschillende bedrijven. Zodra een bedrijf geactiveerd werd, krijg je hiervan bepaalde voordelen. Die voordelen heten in dit spel beslissingskaarten. Je krijgt ook nog een speciale eigenschap daardoor tot aan het einde van het spel.

Midden in een spelletje Briefcase met 3 spelers.

De spelers starten met identieke beslissingskaarten. Elke keer dat iemand een bedrijf actief maakt, komen er meer beslissingskaarten op hand voor die persoon. Hierdoor kan je verschillende acties uitvoeren, zoals het kopen, activeren, huren en blokkeren. De belangrijkste actie is toch wel het kopen, waarmee de spelers een gebouw kunnen kopen of een grondstof van de markt verkrijgen.

In de speeldoos vinden jullie ook de uitbreiding : "Briefcase : Board Game Factory". Daarin vinden we extra bedrijfskaarten en een randomizer kaart. Aan het werk nu !
De uitbreidingskaartjes.
Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : 10 jaar

Reacties

Populaire posts