Cité

Velen van het bestuur bekeken de doos in de verte en zagen als titel Elité. Zou perfekt kunnen. Maar eigenlijk staat er Cité als titel. Ach ja, what's in a name.

De cover van de doos met een lastig te lezen naam.
 In deze stad moet nog vanalles gebouwd worden, en de mogelijkheid om een commercieel handeltje op te bouwen is zeker reëel. Alhoewel, om de grootste districten op te kunnen richten, zal je een gewiekste onderhandelaar moeten zijn, en verstandelijk met je geld moeten omgaan.

Het materiaal dat we in de doos vinden is erg veelzijdig. Zo vinden we stenen, hout, stof, metaal enz... terug. Spelmateriaal dat de grondstoffen voorstellen, maar ook de tegels in verschillende maten die de gebouwen voorstellen. Een gebouw zal je grondstoffen opleveren en het heeft een speciaal effect op de gebouwen in de buurt.

In het midden van het spel.
In elk van de 7 beurten verzamel je grondstoffen, wissel je ze met de andere spelers, en bouw je nieuwe gebouwen. Alle andere regels, voornamelijk de effecten van de gebouwen, kan je van de tegels aflezen. Elke buurt zal zich specialiseren in bepaalde grondstoffen, maar om iets te bouwen, heb je een beetje van alles nodig. Een van de sterke punten van dit spel is dat iedereen tegelijk speelt, en dat je dus niet hoeft te wachten op de anderen.

Dit spel werd geschonken door Le Joueur en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uurReacties

Populaire posts