Di Renjie

Di Renjie is een deductie kaartspel met als doel het uitvissen van het slachtoffer, het moordwapen en de locatie van een moordaanslag voordat de misdaad zich werkelijk zal voordoen.

Een Oosters getinte doos.

De kaarten die we terug vinden bevatten 3 soorten van kaarten : de mogelijke slachtoffers, de wapens en de locaties. In het begin van het spel zal 1 kaart van elk type in het geheim onder de spellendoos geplaatst worden.
Gedurende het spel trachten de spelers zo veel mogelijk sets van tips te verzamelen (een set zijn overeenkomstige kaarten van een bepaald type), om zodoende te weten te komen welke kaarten er onder de doos zitten.

De inhoud van het spel.

Nadat er 8 sets verzameld werden, is het spel ten einde nadat de laatste speler zijn beurt over is. Elke speler schrijft dan zijn antwoord op een stukje papier voordat de 3 afgedekte kaarten bekend worden gemaakt. Indien de spelers als team alle 3 de elementen weten te raden, krijgt elke speler punten voor de juiste elementen en sets van tips. De speler met de meeste punten is dan de winnaar. Indien de spelers echter niet de 3 juiste elementen wisten te raden als team, verliezen ze allemaal.

Dit spel werd geschonken door Sunrise Tornado Game Studio en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts