Mayan Sun, Aztec Destiny: 500 BC - AD 2012 - Beyond∞

Een hele mond vol, deze titel van dit spel over een bevolkingsgroep die het totaal mis hadden eind vorig jaar.

De spelers zijn hier oude astronomen die de sterren en zonpatronen lezen. Door gebruik te maken van de Maya 'boerenbond' kalender, die al 500 na Christus werd uitgevonden,  zullen de spelers hun dorpelingen informeren wanneer de beste tijd is om hun zaden te planten om een zo groot mogelijke oogst te verkrijgen en aldoende de mensen eten te geven. Na het inzaaien zullen de astronomen rituelen aanraden om de oogst te bespoedigen en tot een goed einde te brengen, maar problemen steken de kop op.

Het speelbord.
Een naburig dorp voert rituelen uit om hun oogst goed te doen lukken, en daarmee stelen ze een beetje van de kracht van de zon voor jou oogst, met alle gevolgen van dien...
Nadat er geoogst werd, zullen de astronomen de sterren uitlezen. Door gebruik te maken van technologieën die in de Azteken hun kalender staan beschreven, kan je te weten komen wanneer en hoe de wereld aan zijn einde zal komen. Spelers kunnen een gokje wagen op deze ultieme bestemming.

De cover van de doos is weinig kleurrijk en strak.

Het spel kan gespeeld worden als een basis 'SUN' spel of als een geavanceerd 'DESTINY' spel.
Bij het basis spel zullen de spelers tegels bewegen door rituelen uit te voeren, en hierdoor kan je andere spelers helpen of tegenwerken. Je zal punten scoren voor het aantal dorpelingen die je kan voeden en prophecy tokens die je kan verzamelen.
Het geavanceerde spel zal zich eerder toespitsen op de prophecy tokens en rituelen die gebruikt moeten worden om invloed uit te oefenen op de waarde van de dorpen, investeringen in de toekomst en/of het beinvloeden op hoe en wanneer de wereld zal vergaan.

Dit spel werd geschonken door Blast City Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts