Nacht van de magische schimmen

Nacht van de magische schimmen is een Haba spel om duimen en vingers van af te likken. Bij de voorstelling van dit spel aan het bestuur in de persruimte op de spellenbeurs te Essen, viel onze mond bijna open van verbazing.

Eenmaal per jaar komen de inwoners van het betoverd bos samen om een groot magisch feest te houden. Zoals gebruikelijk verzamelen ze s'avonds rond het kampvuur om hun magische danskunsten te laten zien. Maar in het donker kunnen enkel de schaduwen van heksen, trollen en elfen gezien worden. Enkel die speler die de schaduw weet te herkennen, en kan herinneren welk magisch creatuur niet rond het vuur heeft gedanst, zal goed scoren in dit spel.

10 op 10 voor de looks.
Elke speler zal om beurt met de figuren dansen en schaduwen maken, en zal een soort van draaiende tafel (nee geen turntable Regi) laten ronddraaien waarop de figuren staan. De andere spelers kijken vooraan naar het doek waar de schaduwen zichtbaar zijn. Zij vergelijken de schaduwen van de verschillende figuren die voorbij glijden met de figuren op de kaarten die vooraan deze doos liggen.
Na 1 ronde, zal het licht uitgeschakeld worden en het raden kan beginnen.
Enkel spelers die aandachtig gekeken hebben en een goed geheugen hebben zullen de juiste kaart er weten uit te pikken. En dat is dat personage dat niet aan het dansen was in het licht.

Een kijkje achter de schermen.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts