Spin Monkeys

Spin Monkeys is 1 van de 4 winnaars van de Rio Grande Games design wedstrijd in 2009.
Jij bent een aap (maar dat wisten we al) in de jungle wanneer op een dag een kermis halt houdt aan de rand van de jungle. Jij en je collega apen zien plots de botsauto's staan, springen erin en gaan er van door ...

De paarse aap staat klaar aan de rand van de piste om te vertrekken.

Je hebt geen flauw idee waarom er overal fruit ligt op de piste van deze glijdende wagentjes, maar dat zal je zeker niet erg vinden. Je tracht zoveel mogelijk fruit bij mekaar te grabbelen als je kan.

Elke speler start op een kruispunt aan de rand van het bord met 5 kaarten op hand. De kaarten hebben 8 mogelijke graden van rotatie, gaande van 45 tot 360 graden. Tijdens elke beurt kies je een kaart, roteer je je aap volgens de richting van de klok mee, en je beweegt dan 1 kruispunt verder per gespeelde kaart. Tijdens de eerste beurt zal je maar 1 kruispunt ver bewegen, maar naarmate je verder in het spel zit, des te verder je kan rijden met de botsauto. Elk fruit waar je over glijdt, zal je nauwkeurig oppikken met 1 van je 4 handen. Appels, appelsienen, bananen, niets is nog veilig. Enkel de schil zal achterblijven.

Enkele voorbeelden van handkaarten.
Bepaalde kaarten hebben tekst die je toelaten om acties uit te voeren, zoals draaien tijdens je beweging, of meer fruit verzamelen. Hoe sneller je gaat, hoe meer kruispunten per beurt je kan verplaatsen, des te groter de kans dat je op de rand van de piste of op andere apen zult botsen. Bots je op de kant, verlies je kaarten. Bots je op een andere aap, zal die andere aap rondspinnen en jij mag een stuk fruit van hem stelen. Nadat je je hand gespeeld hebt, mag je 5 nieuwe kaarten trekken. De aapjes blijven rijden totdat er maar 1 soort van fruit meer overblijft op de piste.


Dit spel werd geschonken door Rio Grande Games  en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts