Trans-Siberian

Ok, toegeven, het ziet er niet afgelikt uit zoals een gemiddeld days of wonder spel, maar daarom hoef je een spel niet op voorhand te beoordelen als niet-leuk. De minder grafische pareltjes zijn soms vele leuker dan de over-gehypte spellen. Trans-Siberian is trouwens ook uitgegeven door een één-persoons zaak, dus die kleine uitgeverijen op de markt willen we gerust een boost geven qua bekendheid via onze blog, clubblad en spellenclub.

Het speelbord tijdens een spelletje.
Jou taak is deze keer om over de gigantische vlakte van Siberië te reizen, en de rijkdom van het Oosten te oogsten. In en rondom de steden van Siberië zal je grondstoffen ruilen, en met de winst investeer je in de welgekende spoorweg aldaar, om de transporten nog gemakkelijker te maken.
Je zal zowel moeten samenwerken als tegen mekaar moeten strijden om de bevroren taiga en de eindeloze steppes te veroveren.  Spaar genoeg geld, want je zal het gebruik van je tegenstander zijn spoorweg moeten betalen. Maar je zal ook je eigen portemonnee zien dikker worden aangezien de rest ook gebruik van jou sporen zal maken.

De voorkant van de doos.
Ruil verstandig en probeer de meest strategische routes in Trans-Siberië jou te maken, en je zult wel eens de winnaar van dit ijskoud spoorwegspel kunnen worden.

Dit spel werd geschonken door Harald Enoksson en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 100 minutenReacties

Populaire posts