Core Worlds : Galactic Orders

Het spel Core Worlds kunnen jullie al sinds december 2011 spelen bij onze spellenclub. Mocht je de review gemist hebben, die kan je hier terug vinden. Vandaag stellen we jullie deze Galactic Orders voor, een eerste uitbreiding.

De box cover.
In deze uitbreiding voor dit deck-building kaartspel, zullen de spelers allianties beginnen te smeden met de 6 Galactische machten. Dat zijn machtige organisaties die hun onafhankelijkheid in stand hebben kunnen houden in het midden van een afbrokkelend rijk. Deze machten bestaan uit de Galactische senaat, de wetenschapsgilde, de handels alliantie, de ontginningscoalitie, de orde van de ridders en het mysterieuze Broederschap. Deze uitbreiding zal zich focussen op deze 6 onafhankelijke organisaties en hun invloed op de ruimte die in oorlog is.

Nieuwe startkaarten en tokens.
Elke galactische macht vind je op de tafel terug door middel van een groot Galactische Macht kaart waarop de speciale krachten staan voor die macht. Elke speler zal ook met 20 'Faction tokens' starten die overeenkomen met de symbolen op hun start decks. Zodra een speler een eenheid maakt of een tactiek speelt met een galactisch macht icoontje erop, mag deze zijn Faction token op die overeenkomstige grote kaart plaatsen.

Nieuwe planeten.
Spelers krijgen nu de keuze : oftewel laat je die tokens op de kaart liggen om op het einde van het spel punten mee te scoren, oftewel verwijder je tokens om de unieke en special krachten te gebruiken die op deze galactisch macht kan uitvoeren. Een verschroeiend moeilijke keuze.

Dit spel werd geschonken door Stronghold Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts