Western Town

Deze Western Town bestaat al een tijdje. Al sinds 2005 om precies te zijn. Maar daarom niet minder interessant.

In Western Town is elke speler een officier in een expanderende stad in het wilde Westen. We schrijven het jaar 1860. Iedere officier wilt de meest welvarende stad hebben, één waar zelfs president Lincoln trots op zou zijn indien hij er op bezoek komt.

Een van de gebouwen die zeker niet mag ontbreken in een stad.
De 3 voornaamste criteria om dit spellen te winnen zijn groei in populatie, aantrekkingskracht of charme en rijkdom, gemeten in goud. Speelbeurten worden bepaald door de bezoekjes van meneer Lincoln, die beetje voor beetje zal bepalen welke steden meer waard zijn dan de andere, en dit aan de hand van de 3 genoemde criteria. Aangezien deze criteria elke ronde kunnen wijzigen, zal je de nodige aanpassingen moeten plannen om hierop in te spelen.

Uw persoonlijk bord waar je de stad kunt bouwen.
Elke speler heeft zijn eigen speelbord waar hij zijn stad zal bouwen. Elk gebouw geeft verschillende rechten en mogelijkheden. Hoe groter jou stad zal worden, des te beter, maar wel des te moeilijker om dit alles te managen. Jou wacht dus de moeilijke beslissing in het begin van elke ronde om te kiezen welke gebouwen je gaat zetten. Er zijn maar liefst 22 soorten gebouwen, 6 van hen zijn in het begin van elke ronde bonus gebouwen.

Behalve logica en strategie, zal je ook een portie moeten bluffen, en hier en daar zal je de wet een beetje moeten omzeilen om te kunnen winnen. En dan moet je nog rekening houden met Indianen die af en toe aanvallen.

De cover van Western Town.

Dit spel werd geschonken door Why me ? en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts