Yggdrasil: Asgard

Jawel, dit is de derde uitbreiding van Yggdrasil die we mogen toevoegen aan het spellenbestand van de club. De eerste twee die we in 2011 bij het spel toevoegden waren Frigg en Vidar, deze uitbreiding noemt Asgard.

Voor de mensen met een gat in hun spellencultuur die Yggdrasil niet kennen : dit is een coöperatief spel waar je zal trachten om de slechte goden te verslaan. Hoewel het spel erg simpel te spelen is, is het helemaal niet simpel om te winnen.

Van die appel wil ik wel eens bijten.
 Bij Yggdrasil: Asgard kan elke god in trance geraken. Is de godin Ingeborg er dan bij gekomen ? Gelukkig niet. Eenmaal een god in trance is, kan deze niet meer vechten of zijn normale krachten gebruiken. Maar die goden krijgen wel een trance kracht. Bijvoorbeeld: zij kunnen automatisch de 5 vuurreuzen verwijderen van een zak naar keuze terwijl ze daar een actie uitvoeren. Offeren deze goden één actie op, komen ze terug uit trance waardoor de normale krachten terug beschikbaar komen en terug gevochten kan worden.

God Njord in gewone en trance status.
Wat vinden we in de doos ?
12 dubbelzijdige god tegels, waarbij op één kant de normale krachten van de god, en de andere kant de trance kant. Zeg maar een A en B kant dus van de trance-schijf.
Er zijn 6 goden van het basisspel, 2 van de vorige uitbreidingen, en 4 nieuwe goden : Magni, Sif, Njord en Idunn.

Deze uitbreiding werd geschonken door Ludonaute en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-6
Speelduur : 75 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts