Desperados

Desperados speelt zich, je zult al wel een lichtbruin vermoeden hebben, af in het Wilde Westen. Jij tracht om zo veel mogelijk geld 'te verdienen', al dan niet op een eerlijke manier. Een van jullie zal echter de rol van marshal of zeg maar rechter voor zich nemen. Die zal trachten ervoor te zorgen dat de andere spelers eerlijk blijven.


In het begin wordt er een geld tegel in elke bank geplaatst, een poker tegel in elke stad zonder bank, en een koets in een willekeurige stad. Elke speler start in een stad, en de rechter krijgt een marshall token en een aantal sheriffs tokens gelijk aan het aantal spelers.

Het spel neemt 5 rondes in beslag, waarbij elke speler 5 bewegingskaarten gaat spelen in zijn beurt. Elke speler heeft een set van bewegingskaarten, inclusief een salon kaart waarmee je in dezelfde stad kan blijven. De rechter beweegt de koets, beweegt elke sheriff, en daarna leggen de spelers en de rechter beurtelings 5 bewegingskaarten open.
Indien een speler een actie wilt uitvoeren in een stad, bijvoorbeeld om een bank te overvallen, moet hij zijn locatiekaart aan de rechter laten zien, en dan zijn schijfje op die plaats leggen.

Zodra alle 5 de bewegingskaarten gespeeld zijn, wordt de eerste kaart van iedereen getoond, en zullen hun tokens bewegen. Indien de rechter in dezelfde stad is als een speler, zal die speler gevangen genomen worden en al zijn bewegingen en acties voor de rest van de ronde verliezen. Indien een speler in een stad is tesamen met zijn schijfje, mag hij een actie uitvoeren, tenminste als er meer spelers aanwezig zijn dan sheriffs.


Zodra de spelers hun 5 bewegingen gedaan hebben, nemen ze alle kaarten op hand, en vervangt de rechter de gestolen tokens. Een nieuwe ronde begint. Zodra de spelers op het einde van het spel meer dan 4000 dollar verzameld hebben per speler, winnen zij het spel. Zoniet zal de rechter winnen.

Dit spel werd geschonken door Argentum Verlag en is vanaf maart het spel van de maand maart bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts