We will wok you

Geef toe, dit is een super coole naam ! We will wok you is een tactisch kaartspel waar je gerechtjes moet klaarmaken voor de bezoekers van het wok music festival. Maar één of andere dief is er met je ingrediënten van door. Die moet je zo snel mogelijk zien te vervangen en met nieuwe gerechten voor de proppen te komen.


In het begin van het spel leggen de spelers 12 tot 18 kaarten open op de tafel waarop de gerechten staan die je kan maken, of met de speciale krachten.
Leg 4 rijen uit met ingrediënt kaarten, met 3 kaarten in de top van de 2 rijen en 2 kaarten in de 2 onderste rijen. Plaats 6 geldkaarten naast de 2 bovenste rijen en 4 geldkaarten naast de 2 onderste rijen. Elke speler start met 3 geldkaarten in de hand, en tijdens een beurt kan je :
* een geldkaart nemen van 1 van de 2 rijen met geldkaarten
* alle ingrediënten kopen van 1 rij door zoveel geldkaarten te betalen dan dat er in die rij liggen
* een wok kaart nemen door 4 ingrediënt kaarten met 4 overeenkomstige symbolen op de tafel te spelen.



Dus je kan de prijs van de ingrediënten laten zakken of doen stijgen, afhankelijk van je actie.
Zodra beide rijen met ingrediënten leeg zijn, spelen de spelers een laatste beurt, en dan is het spel ten einde. Scoren kan je op verschillende manieren : gewoon door de punten die op de kaarten staan, of een combinatie van ingrediënten, door kaarten die je nog op hand hebt enz ...

Dit spel werd geschonken door Pegasus en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts