Cavemen playing with fire

Velen van jullie kennen de Odynauts misschien nog wel, van een spel dat we een tijdje geleden al besproken hebben : Chipleader.

Deze keer zijn deze rare mannetjes geland in het stenen tijdperk. Ze worden hier geconfronteerd met holbewoners die maar interesse hebben in 1 ding : vuur ! Aangezien nog niet alle holbewoners weten hoe ze vuur moeten maken, proberen ze het van mekaar te stelen. De Odynauts zien hierin een leuk spel. Maar in plaats van om ter eerste vuur te maken, beslissen ze om het vuur van de tegenstander te doven. De vraag is nu of jij veilig doorheen de grotten van je tegenstander kunt dwalen, en of je sterker en slimmer bent dan je collega holbewoner ? Kan jij als eerste zijn of haar vuur doven ?
Dit is een strategisch 2 persoons kaartspel. Het doel is dus als eerste één van de vuren van je tegenstander te doven. Elke speler heeft in het begin van het spel 3 vuurtjes.

Elke speler krijgt een deck van 25 identieke kaarten, die bestaan uit grotten, vuur en mannetjes. Met de grotkaarten kan je het speelveld maken, en met de mannetjes wandel je door de verschillende gangen en grotten heen, op zoek naar de tegenstander zijn vuur. Maar onderweg kom je ook mannetjes van je tegenstander tegen, en dan kan er wel eens gevochten worden. De holbewoners hebben allen een rang, en afhankelijk van de rang zal je dat gevecht winnen of verliezen. Kaarten op de aflegstapel kan je terug gebruiken, maar daarvoor moet je bepaalde holbewoners verloren hebben. Maar deze kunnen verliezen is nog niet zo simpel als je denkt ...


Dit spel werd geschonken door Odynaut Game Company en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Speelduur : vanaf 12 jaar
Leeftijd : 30 minuten

Reacties

Populaire posts