Cavemen: The Quest for Fire

Beste holbewoners, gelieve zodanig te evolueren dat jullie vuur kunnen maken.
Het had het begin van een brief kunnen zijn die de bedenkers van deze Caveman: The Quest for Fire aan jullie geschreven hebben.

In dit spel zullen de spelers de rol van een leider van een stam uit de oertijd aannemen. De stammen zullen het tegen mekaar opnemen om op dinosaurussen te jagen, om extra volk voor hun stam te recruiteren, en om nieuwe technologie├źn uit te vinden. De eerste stam die genoeg prestige en kennis heeft om het vuur te ontwikkelen, is de winnaar.


Er zijn 2 zaken waarvan je nooit genoeg kan hebben : vlees en tanden. Vlees heb je nodig zodat je stamleden niet verhongeren, en tandjes zijn in dit spel de munteenheid om te betalen voor nieuwe stamleden en grotten, of om te bieden op de schelp.

Elke beurt zullen er kaarten open op tafel komen te liggen. De spelers zullen acties uitvoeren, afhankelijk van wat er op de tafel ligt. Liggen er bijvoorbeeld dieren op tafel, kan je beslissen om te gaan jagen om zo vlees te verkrijgen. Maar ook zijn tanden zijn nuttig om later iets mee te betalen.
Ben je in het bezit van de schelp tijdens de actiefase, ben je in het voordeel om als eerste uit de beschikbare kaarten te kiezen. Maar het nadeel is dat je meer voedsel voor je stamleden zult moeten betalen.

Er zitten 21 verschillende uitvindingen tussen de kaarten, waardoor de spelers stilletjes aan kunnen evolueren. Maar slechts 1 uitvinding is van belang : het vuur. En dat kan je enkel uitvinden als je in het bezit bent van de schelp.

Dit spel werd geschonken door Rio Grande Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts