Ginkgopolis

We flitsen onszelf weer even naar de toekomst met deze Ginkgopolis.  Niet zo ver, naar het jaar 2212. Ginkgo Biloba is de oudste en sterkste boom ter wereld, en is een symbool geworden voor de nieuwe manier van steden te bouwen in symbiose met de natuur. Mensen hebben tegen deze tijd de natuurlijke grondstoffen allemaal opgebruikt, en om nu nog steden te maken moeten ze slim te werk gaan. Wie zal de beste stedenbouwer van de toekomst worden ?


Er zijn 3 kleuren van stadstegels : de gele leveren je punten op, de blauwe geven je nieuwe bouwtegels en de rode geven je grondstoffen. De eerste 9 tegels liggen bij de start reeds klaar, samen de urbanisatietegels er rond. Dat zijn de plaatsen waar nieuwe steden kunnen ontstaan.

Elke speler zal in het geheim 1 van zijn 4 handkaarten kiezen, en deze gedekt samen met de andere spelers voor zich spelen, al dan niet tesamen met een gedekte tegel. Tegelijk draaien alle spelers de gespeelde kaart open, en afhankelijk welke kaart en of deze met of zonder tegel werd gespeeld, kan je een bepaalde actie uitvoeren. Zo kan je enkel een urbanisatiekaart spelen om een grondstof of tegel te nemen. Of je kan enkel een gebouwenkaart spelen om die tegel te activeren. Een actief gebouw levert je zoveel punten, tegels of grondstoffen op als de hoogte van het gebouw. Speel je één van de voorgaande kaarten tesamen met een tegel, mag je bouwen op de plaats van je gespeelde kaart.
Hierdoor activeer je naburige steden, of kan je jouw grondstoffen op een gebouw plaatsen.


De speler die als eerste al zijn grondstoffen in de metropool kwijt is, is de winnaar. Het spel kan ook eindigen indien de stapel gebouwtegels voor de 2de keer op zijn. Daarna kan je nog punten scoren door het talrijkste aanwezig te zijn in de gebieden die gedurende het spel gevormd werden.

Dit spel werd geschonken door Pearl Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Ginkgopolis is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 45 minuten
 

Reacties

Populaire posts