Grimoria

Grimoire is het Franse woord voor spreukenboek. Het verstandig gebruiken van je eigen spreukenboek zal bepalend zijn of je als winnaar uit de bus zult komen.



Elke beurt start met het omdraaien van enkele kaarten op het speelbord. Elke kaart heeft ofwel overwinningspunten of bevat een karakter dat overwinningspunten kan verdienen op het einde van het spel. Eenmaal deze kaarten open liggen, kiest elke speler in het geheim welke spreuk hij gaat uitvoeren, en dit door een boekenwijzer te plaatsen op het blad met de gekozen spreuk. Iedereen laat tegelijk zien welke spreuk gekozen werd. Eerst mogen de zwakke spreuken uitgevoerd worden, daarna de sterkere. Hierdoor kunnen de sterke spreuken wel eens een heel ander effect hebben dan dat men eerst dacht.


Na een bepaald aantal rondes, is het spel ten einde. De versie die wij hebben (die van Schmidt Spiele), kan je met 5 spelers spelen, en bevat 4 nieuwe karakterkaarten, 2 nieuwe schatten, heeft 2 andere spreuken, en gebruikt een iets ander speelbord dan de originele versie.

Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts